Olvasói levél 2 - Használtruha boltot nyitnék

2024/05/03. - írta: Kiss László D.

Tisztelt Kiss László!

Elolvastam a könyveit és szeretném megkérdezni, hogy tudna-e segíteni nekem abban, hogy itt Kecskeméten hol nyissam meg a turimat. Két helyszínt találtam, amelyek megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amelyet az első könyvében leír. Az egyik a vasútállomás mellett van. Több mint 80 m2, nagyon nagy gyalogos forgalom van előtte, sok a vidéki járókelő is, de az ára egy kicsit borsos, de ha azt mondja, hogy megéri kivenni, akkor ezt veszem ki. bruttó 480 ezer forintért akarják kiadni. A másik egy belvárosi üzlet, amely 60 m2. Ez egy kapualjban van, amelyen keresztül egy belső bevásárló udvarba lehet eljutni. Tudom, hogy ez így kicsit furcsának tűnik, de az udvarban van, kozmetika, fodrászat, kisállat-kereskedés és pappír-írószer bolt is. Ezeknek az üzleteknek olyan vevőkörük van, hogy végeztem egy felmérést és percenként 5 személy fordult meg a délelőtt 11 órai időpontban a bolt előtt, amikor Ön szerint ezt a felmérést kell végezni. A bérleti díj sokkal szerényebb, mintegy 80 ezer forint csak. Egyébként bizományba szeretném a ruhákat értékesíteni. Mit gondol? Üdvözlettel K. Árpád

 

 - kecskeméti termálfűrdő - 

Tisztelt K. Árpád!

Sajnos nem tudok egyértelműen választ adni Önnek. Kalkulációkat kellene végezni arra vonatkozóan, hogy az egyes üzletekben mekkora forgalmat kellene hozni, ahhoz, hogy az alkalmazottak mellett a bérleti díj is ki legyen fizetve. A vasút melletti boltban biztosan több alkalmazott kell, mint a belvárosiba, mivel ott a forgalom is és a bolthelyiség is indokolná. Mivel ilyen boltot Ön még sosem üzemeltetett, én arra szavaznék, hogy a belvárosi bolt sokkal kisebb kockázattal jár beüzemelni, lévén, hogy sokkal kisebb az alapterület és kisebb a bérleti díj is. Amit viszont érdemes még átnéznie az a következő: vannak-e konkurens turik az egyes boltok közelében, és ha vannak, akkor milyen árukészlettel? Ha viszont bejön a belvárosi bolt, hiszen egy bizományosi rendszerben kapott áru, amelyet hetente/kéthetente lecserél a tulajdonos elég vonzó lehet, akkor Ön már pontosan ki tudja azt kalkulálni, hogy a vasút melletti bolt vajon nyereséges tud-e lenni. Erre vonatkozóan viszont lehet, hogy érdemes lenne megkérdeznie a nagykereskedés tulajdonosát is, mert lehet, hogy neki már vannak hasonló szerződött partnerei és pontosabban meg tudná, azok alapján mondani Önnek, hogy a két bolt forgalma hogyan alakulna.

Üdvözlettel Kiss László 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sikereshasznaltruhavallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr6218394247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása