Olvasói levél 1 - Használtruha üzletet vennék át

2024/05/02. - írta: Kiss László D.

- A békéscsabai kórház bejárata - 

 

Kedves Kiss László!

Már régóta gondolkozom azon, hogy használtruha boltot nyissak, talán most jött el ennek az ideje. A kórházzal szemben, ahol ápolónőként dolgozok van egy kis turkáló, amelyet a tulajdonos hölgy nyugdíjba vonulás miatt szeretne valakinek átadni. Az üzlethelyiség az Övé és természetesen bérleti díjat kell majd Neki fizetnünk. Ő már vagy 15 éve ezt csinálja és nagyon jól megy neki. Mivel évek óta hozzá járok vásárolni sokat beszélgetünk erről. Ő közvetlenül Hollandiába jár ki és ott egy nagykereskedésben válogatja ki a ruhákat egyesével, amelyek tetszenek neki. Évente csak 2-3 alkalommal megy ki és ilyenkor jól bevásárol. Csak krém ruhát árul. 3 millióért adná át a vállalkozást és ebben a következők lennének benne: 1 alkalommal kivisz magával, hogy együtt válogassunk a ruhákból. Megmutatná, hol szokott olcsón megszállni és bemutatna a tulajdonosoknak. Plusz a bolti készlet és van még neki raktáron kb. 3 tonna olyan ruha, amely az évek alatt halmozódott fel, olyan beragadt készlet féle. Mit gondol érdemes lenne átvenni? 

K. Beáta

 

Kedves K. Beáta!

Nagyon érdekes, amit itt leírt. Ha jól értem, akkor a vállalkozás elindításához 4 millió szükséges, hiszen, amikor Önök kimennének azonnal Ön elköltene legalább 1 milliót, hogy a következő 3-4 hónapra elegendő ruhája legyen a boltban. Több dolgot is érdemes azonban átnéznie illetve átgondolnia mielőtt a szerződést aláírják:

Az első, hogy ez a bolt úgy épült fel, hogy egy holland nagykereskedésből válogattak. Vajon Önben is van annyi erő, hogy évente 2-3 alkalommal ezt az óriási utat megtegye? Két nap oda, két nap vissza, két nap a válogatás. Ha Ön is kész ezt megtenni, akkor már csak egy dolgot kell megvizsgálnia. Mégpedig a könyvelést. Ha valóban nyereséges a vállalkozás, akkor mindenképpen érdemes átvennie. Azt vizsgálja meg legfőképpen, hogy a nyereségből, ha a bérleti díjat is ki kell majd fizetnie, akkor mennyi fog Önnek megmaradni. Hiszen a tulajdonos eddig saját maga felé nem fizetett bérleti díjat.

A 3 tonna beragadt ruha nagyon érdekes momentum. Két dolgot javasolnék az eltüntetésére. Érdemes lenne, mint krém ruházatot meghirdetni az interneten válogatási lehetőséggel és mondjuk 2000 Ft/kg áron kiárulni. Szerintem sok kiskereskedő remek alkalomnak tartaná és nagyon jutányosnak ezt az árat. Ön pedig lehet, hogy 4-5 hónap alatt kiárulna belőle 5-6 millió forintot, amelyből bőségesen visszajönne a befektetett pénze és így már sokkal jobban néz ki ez a vállalkozási lehetőség is. 

Vagy ha maradt még pénze a 4 millió forinton felül is, akkor nyisson egy másik turit is, ahová viszont ezt a 3 tonna ruhát viszi csak. Ott ezek a ruhák teljesen ismeretlenek lennének és senki sem látna benne beragadt készletet.

Üdvözlettel Kiss László

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sikereshasznaltruhavallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr5518395417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása